Äpplemums från Grevie – receptbild

Äpplemums från Grevie

Äpplemums är en saftig och smakrik kaka med äppelbitar och kanel som passar perfekt till fika eller som dessert.

Ingredienser:

IngrediensMängd
vetemjöl 3 dl
strösocker 2 dl
bakpulver 2 tsk
kanel 2 tsk
ägg 2
smör 100 g
mjölk 1 dl
äpplen 3
socker 1 msk
kanel 1 tsk
vaniljsocker 1 tsk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smöra och bröa en rund bakform.
  3. Blanda vetemjöl, strösocker, bakpulver och kanel i en skål.
  4. Smält smöret och blanda det med mjölken.
  5. Vispa äggen lätt och blanda ner i mjölblandningen tillsammans med smör- och mjölkblandningen.
  6. Skala och skär äpplena i små bitar.
  7. Blanda äppelbitarna med socker, kanel och vaniljsocker.
  8. Häll hälften av smeten i formen.
  9. Fördela äppelbitarna jämnt över smeten.
  10. Häll resten av smeten ovanpå äpplena.
  11. Grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter eller tills kakan är gyllene och genomgräddad.
  12. Låt kakan svalna något innan servering.